Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Πλουμέρια

Η πλουμέρια είναι ένα *ημιαειθαλές φυτό το οποίο έχει χαρακτηριστικό της το όμορφο άνθος της. Τα άνθη τα βρίσκουμε σε διάφορα χρώματα και είναι αρωματικά. Η καταγωγή του είναι η Ινδία αλλά έχει γίνει και ένα από τα σύμβολα της Χαβάης όπως και στις περισσότερες τροπικές χώρες. Στην χαβάη το έχουνε κρεμασμένο σε
γιρλάντα στον λαιμό τους οι χαβανέζες. Το βρίσκουμε και στην χώρα μας σε νότιες περιοχές και νότια νησιά που η θερμοκρασία τον χειμώνα δεν πέφτει κάτω των 5 βαθμών κελσίου. Και αυτό γιατί δεν αντέχει κάτω από τους 5 βαθμούς. Στους 0 βαθμούς κελσίου παγώνει αμέσως. Και αυτό γιατί ο βλαστός είναι σαρκώδες και είναι γεμάτος υγρά και παγώνει. Μπορείτε να την έχετε και σε πιο ψυχρά κλίματα αρκεί να την σκεπάζεται τον χειμώνα. Χρειάζεται σημεία στον κήπο που θα έχει αρκετό ήλιο αλλά και πολύ νερό ταυτόχρονα. Σαν τροπικό φυτό χρειάζεται υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία.
 * ημιαειθαλές είναι το φυτό το οποίο όταν έχει πολύ κρύο συμπεριφέρεται σαν φυλλοβόλο και ρίχνει τα φύλλα του και όταν έχει ζέστη συμπεριφέρεται σαν ειθαλές φυτό και κρατά τα φύλλα του.