Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Κλάδεμα τριανταφυλλιάς

Σίγουρα το τριαντάφυλλο είναι ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια το οποίο μάλιστα αντέχει στον χρόνο και βρίσκεται πάντα στις πρώτες προτιμήσεις ειδικά στα ανθοπωλεία. Για να είναι όμορφη όμως θέλει
 ένα σωστό κλάδεμα στα τέλη του χειμώνα. Και
μάλιστα αυστηρό. Πρέπει επίσης να αφαιρούμε όλα τα ξερά κλαδιά και γέρικα και αυτά που πιστεύουμε πως είναι άρρωστα. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το κλάδεμα για μια τριανταφυλλιά αρκεί να ψάξουμε πως στην αγορά του βιβλίου υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία για κλάδεμα τριανταφυλλιάς. Έτσι στην βόρεια ελλάδα το κλάδεμα γίνεται συνήθως τέλη φεβρουαρίου ενώ στην νότια ελλάδα τέλη γενάρη. Επίσης μπορούμε να κάνουμε ένα κλάδεμα ακόμα τον σεπτέμβρη σε περίπτωση που η τριανταφυλλιά μας δεν έχει πολλά μπουμπούκια. Έτσι θα της δώσουμε ώθηση να δημιουργήσει σε συνδιασμό με ένα καλό λίπασμα ανθοφορίας.
Επομένως όσοι δεν έχετε κάνει ακόμα το κλάδεμα της τριανταφυλλιάς καλό είναι να γίνει σύντομα. Σημαντικό είναι να δείτε τον καιρό. Αν ο καιρός για την περιοχή σας λέει βροχοπτώσεις για τις επόμενες για παράδειγμα 2 με 3 μέρες καλό είναι να περιμένετε να περάσουν οι βροχοπτώσεις.