Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

DIY Επιτοίχιος κήπος

Μια πολύ ωραία και δημιουργική ιδέα για το μπαλκόνι σας.


Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα απαρνηθούμε την κηπουρική μας. Ειδικά όταν μπορεί να γίνει χρηστική και
στην μαγειρικής μας, καλλιεργώντας το δικό μας μίνι, μυρωδικό κήπο. Αυτό μπορεί να γίνει, εύκολα και ανέξοδα εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε το παρακάτω project. Να δημιουργήσετε δηλαδή το δικό σας επιτοίχιο κήπο, ο οποίος θα είναι και κινητός!

Θα χρειαστείτε:
Μια μικρή παλέτα, χώμα, ένα ρολό με μονωτικά φύλλα κηπουρικής, γυαλόχαρτο, σφυρί και καρφάκια, ένα μεγάλο συρραπτικό για έπιπλα, διάφορα μικρά φυτά ή μυρωδικά.




Παίρνετε την παλέτα, τρίβετε με το γυαλόχαρτο τα άγρια σημεία. Καρφώνετε στην πίσω μεριά της με το συρραπτικό το ειδικό χαρτί κηπουρικής, ώστε να δημιουργηθεί μια κλειστή βάση, και αφήνετε το ένα άκρο ανοιχτό.


Εν συνεχεία ρίχνετε μέσα το χώμα και αρχίζετε να φυτεύετε τα μυρωδικά σας – φροντίστε να έχουν αρκετό χώμα -τα ποτίζετε αμέσως. Αφήνετε τον κήπο σας αρχικά για 1-2 εβδομάδες σε οριζόντια θέση ώστε να μεγαλώσουν οι ρίζες των φυτών και μετά τον σηκώνετε και τον ακουμπάτε στον τοίχο όπου επιθυμείτε.

Ο επιτοίχιος κήπος σας είναι έτοιμος!






ΠΗΓΗ:   http://www.jenny.gr/