Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ζώντας σε ένα αεροστεγές δωμάτιο με φυτά ... από το newsbeast.gr

Επιστήμονας θα ζήσει για 48 ώρες με το οξυγόνο από αυτά
Ένας επιστήμονας έχει βάλει στόχο να υπενθυμίσει σε όλους τη σημασία της χλωρίδας και του τι μας προσφέρει, με το να κλειστεί αεροστεγώς σε ένα δωμάτιο για 48 ώρες, με το
απαιτούμενο οξυγόνο να του προσφέρεται από τα φυτά που θα έχει πάρει μαζί του. Ο θαρραλέος καθηγητής Iain Stewart, θα πραγματοποιήσει το πείραμα την επόμενη βδομάδα στο Eden Project, ένα φυτώριο για να υπογραμμίσει την σημασία της φωτοσύνθεσης. Το κουτί που θα τον φιλοξενήσει για 48 ώρες, θα έχει διαστάσεις 2Χ6Χ2,5 και θα περιέχει φυτά γνωστά για τις μεγάλες ποσότητες οξυγόνου που παράγουν, όπως το μίσχανθο χόρτο, ο αραβόσιτος Zea mays και οι μπανανιές. Το συγκεκριμένο πείραμα είχε επαναληφθεί και στο παρελθόν, μόνο που είχε επιχειρηθεί με ποντίκι και όχι με άνθρωπο.
Το πείραμα ενέχει κάποιους κινδύνους, διότι ο αριθμός των φυτών επαρκεί για να παράξει το ελάχιστο ποσό οξυγόνου για την επιβίωση του. Επιπλέον τα επίπεδα του οξυγόνου θα είναι πεπερασμένα από την αρχή, ωστόσο ο καθηγητής παραμένει αισιόδοξος και θεωρεί ότι τα φυτά θα του παρέχουν το αναγκαίο οξυγόνο.

Για παν ενδεχόμενο το οξυγόνου θα ελέγχεται συνεχώς ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα υποφέρει από ελλιπή οξυγόνωση.

ΠΗΓΗ:  http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/226676/zodas-se-ena-aerosteges-domatio-me-futa/