Η καλαμοντίν είναι μια ποικιλία νάνας πορτοκαλιάς αλλά με αρκετά ξινό καρπό σε σχέση με το πορτοκάλι. Ανθίζει στις αρχές της άνοιξης και δημιουργεί καρπούς όλο σχεδόν τον χρόνο ανάλογα τις καιρικές συνθήκες. Δεν θα πρέπει να πέφτει κάτω από τους
5 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία γιατί παγώνει και η ελάχιστη επιθυμητή θερμοκρασία είναι οι 15 βαθμοί κελσίου. Σε περιοχές που κάνει κρύο τον χειμώνα καλό είναι να τοποθετήσουμε την καλαμαντίν σε εσωτερικό χώρο αλλά δίπλα σε ένα πολύ φωτεινό παράθυρο. Προσοχή πάντα στα ρεύματα του αέρα. Όταν ο καιρός ζεσταίνει και ξεπερνά τους 20 βαθμούς καλύτερα είναι να την βάζουμε σε εξωτερικό χώρο. Ποτίζουμε το καλοκαίρι αρκετά συχνά σχεδόν κάθε μέρα και καλό είναι να μην έχει άμεση επαφή με το πιάτο. Τον χειμώνα ποτίζουμε κάθε 10 μέρες περίπου. Βοηθήστε με ένα υγρό λίπασμα μια φορά τον μήνα.
5 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία γιατί παγώνει και η ελάχιστη επιθυμητή θερμοκρασία είναι οι 15 βαθμοί κελσίου. Σε περιοχές που κάνει κρύο τον χειμώνα καλό είναι να τοποθετήσουμε την καλαμαντίν σε εσωτερικό χώρο αλλά δίπλα σε ένα πολύ φωτεινό παράθυρο. Προσοχή πάντα στα ρεύματα του αέρα. Όταν ο καιρός ζεσταίνει και ξεπερνά τους 20 βαθμούς καλύτερα είναι να την βάζουμε σε εξωτερικό χώρο. Ποτίζουμε το καλοκαίρι αρκετά συχνά σχεδόν κάθε μέρα και καλό είναι να μην έχει άμεση επαφή με το πιάτο. Τον χειμώνα ποτίζουμε κάθε 10 μέρες περίπου. Βοηθήστε με ένα υγρό λίπασμα μια φορά τον μήνα.