Η αγγουριά είναι μονοετές φυτό όχι καλλωπιστικό αλλά καλλιεργείται για τον καρπό της. Δεν αντέχει σε θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών κελσίου αλλά και πάνω των 30 βαθμών. Η καλύτερη θερμοκρασία είναι στους 25 βαθμούς κελσίου. Όταν οι θερμοκρασίες γίνουν απότομα κρύες ή πολύ ζεστές ο καρπός γίνεται πικρός. Είναι αναρριχώμενη και για αυτό χρειάζεται στήριξη. Υπάρχει και
έρπων ποικιλία. Χρειάζεται χώμα με ελαφρώς χαμηλό ph και με καλή στράγγιση. Η σπορά γίνεται στα μέσα Μαρτίου ενώ η φύτευση έτοιμων φυτών γίνεται απρίλιο - μαϊο. Όμως δεν είναι δεδομένη η εποχή φύτευσης αφού θα πρέπει πρώτα να έχει τελειώσει σίγουρα ο πάγος. Σε 50 μέρες περίπου μετά την φύτευση έχουμε τον πρώτο καρπό έτοιμο για συγκομιδή. Απαιτείται συχνό σκάλισμα και πότισμα. Προσοχή στον τετράνυχο το καλοκαίρι και το ωίδιο και τον περονόσπορο. Καλό είναι να βάζουμε θειοχαλκίνη.
έρπων ποικιλία. Χρειάζεται χώμα με ελαφρώς χαμηλό ph και με καλή στράγγιση. Η σπορά γίνεται στα μέσα Μαρτίου ενώ η φύτευση έτοιμων φυτών γίνεται απρίλιο - μαϊο. Όμως δεν είναι δεδομένη η εποχή φύτευσης αφού θα πρέπει πρώτα να έχει τελειώσει σίγουρα ο πάγος. Σε 50 μέρες περίπου μετά την φύτευση έχουμε τον πρώτο καρπό έτοιμο για συγκομιδή. Απαιτείται συχνό σκάλισμα και πότισμα. Προσοχή στον τετράνυχο το καλοκαίρι και το ωίδιο και τον περονόσπορο. Καλό είναι να βάζουμε θειοχαλκίνη.