Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Στέβια η ζάχαρη που κάνει καλό

    Η στέβια είναι ένα φυτό το οποίο σίγουρα θα δώσει στο άμεσο μέλλον ανακούφιση σε διαβητικούς αλλά και σε ανθρώπους με παραπάνω κιλά. Ενώ είναι 300 φορές πιο γλυκό  από την ζάχαρη δεν έχει καθόλου θερμίδες και εκτός από αυτό σύμφωνα με μελέτες ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας. Οφελεί πολύ και στην υγιεινή του στόματος μας , στο δέρμα μας , βοηθά κατά του καρκίνου , στην αντιγύρανση και άλλα πολλά. Εκτός βέβαια από την υγεία μας θα βοηθήσει και στον αγροτικό τομέα. Μάλιστα το πανεπιστήμιο θεσσαλίας έχει περίπου 5 χρόνια που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα ώστε να ασχοληθούν οι έλληνες αγρότες αντί την παραγωγή του καπνού και των ζαχαρότευτλων. Ήδη έχει ξεκινήσει στα Τρίκαλα Θεσσαλίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο θεσσαλίας πειραματική καλλιέργεια ώστε να δουν αν ευδοκιμεί στην χώρα μας. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι θετικά και δείχνουν πως αντέχει στην χώρα μας αλλά και δεν χρειάζεται πολύ άρδευση όπως το βαμβάκι αλλά ούτε χρειάζεται πολλές λιπάνσεις. Στην νότια αμερική κυκλοφορεί σε κυβάκια αντί της ζάχαρης και χρησιμοποιείται σε ζαχαροπλαστική αλλά και στον καφέ. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως γιατί στην χώρα μας προς το παρόν θεωρείται μελέτη και δεν αναλαμβάνει κανένας την ευθύνη για χρήση αν και πολύ σύντομα θα βγεί στην αγορά εφόσον εγκριθεί από την χώρα μας. Σε πολλά ανθοπωλεία κυκλοφορεί σε μικρό γλαστράκι.