Το ωίδιο είναι μύκητας όπου παρουσιάζεται συνήθως όταν υπάρχει αρκετή υγρασία. Καταλαβαίνουμε εύκολα το ωίδιο αφού στο φύλλο είναι σαν να έχει πέσει στάχτη ή πούδρα πάνω του. Η καλύτερη πρόληψη είναι το
θειάφισμα την άνοιξη αλλά και να μην βρέχουμε τα φύλλα του φυτού. Όταν όμως υπάρχει αρκετά μεγάλη προσβολή από ωίδιο, θα πρέπει να αγοράσουμε κάποιο μυκητοκτόνο για ωίδιο. Υπάρχουν και κάποιοι βιολογικοί τρόποι αντιμετώπισης αλλά όχι τόσο αποτελεσματικοί όπως των μυκητοκτόνων φαρμάκων. Ένας βραζιλιάνος επιστήμονας ο Wagner Bettiol ανακάλυψε πως ο προληπτικός ψεκασμός 1 ή 2 φορές την εβδομάδα με διάλυμα γάλακτος μείωσε την προσβολή για τον μύκητα κατά 90%. Η συνταγή του είναι ένα μέρος γάλακτος σε 9 μέρη νερό και ψεκάστε με αυτό το διάλυμα τα φυτά σας. Μην
αλλάξτε τις αναλογίες του διαλύματος προσθέτοντας κι άλλο γάλα. Αν αυξήσετε την περιεκτικότητα σε γάλα πάνω από 30% τα αποτελέσματα θα είναι τα ανάποδο!Φυτά τα οποία συνήθως προσβάλει είναι η τριανταφυλλιά , το ευώνυμο , αγιόκλιμα , αμπέλι , μαώνια , σιτιρά , μπιγκόνιες , πουρνάρι και ορτανσίες.
θειάφισμα την άνοιξη αλλά και να μην βρέχουμε τα φύλλα του φυτού. Όταν όμως υπάρχει αρκετά μεγάλη προσβολή από ωίδιο, θα πρέπει να αγοράσουμε κάποιο μυκητοκτόνο για ωίδιο. Υπάρχουν και κάποιοι βιολογικοί τρόποι αντιμετώπισης αλλά όχι τόσο αποτελεσματικοί όπως των μυκητοκτόνων φαρμάκων. Ένας βραζιλιάνος επιστήμονας ο Wagner Bettiol ανακάλυψε πως ο προληπτικός ψεκασμός 1 ή 2 φορές την εβδομάδα με διάλυμα γάλακτος μείωσε την προσβολή για τον μύκητα κατά 90%. Η συνταγή του είναι ένα μέρος γάλακτος σε 9 μέρη νερό και ψεκάστε με αυτό το διάλυμα τα φυτά σας. Μην
αλλάξτε τις αναλογίες του διαλύματος προσθέτοντας κι άλλο γάλα. Αν αυξήσετε την περιεκτικότητα σε γάλα πάνω από 30% τα αποτελέσματα θα είναι τα ανάποδο!Φυτά τα οποία συνήθως προσβάλει είναι η τριανταφυλλιά , το ευώνυμο , αγιόκλιμα , αμπέλι , μαώνια , σιτιρά , μπιγκόνιες , πουρνάρι και ορτανσίες.